Ana Sayfa
Fakülte
Tarihçe

Tarihçe

Fakültemiz, 1992 yılında Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi ismiyle kurulmuştur. 25 Temmuz 2022 tarihinde kabul edilen 5868 sayılı kararnamesi gereğince Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılarak yerine İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Fen Fakültesi olmak üzere iki fakülte açılmıştır. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi; Tarih, Sosyoloji, Felsefe, Coğrafya, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyal Hizmet, Türk Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Doğu Dilleri ve Edebiyatları olmak üzere toplam 12 ayrı bölümde faaliyet göstermektedir. Fakültemiz öğrencilerinin yüksek lisans ve doktora programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülmekte olup toplamda 35 anabilim dalı bulunmaktadır. 
Fakültemiz, 12.640 m² alan üzerine kurulmuş olup eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibariyle 2709 lisans, 671 yüksek lisans ve 227 doktora öğrencimiz eğitim öğretimine sürdürmektedir. Fakültemiz bünyesinde 165 akademik personel ve 23 idari personel görev yapmaktadır. 
Fakültemizde öğrencilerimiz Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programlarıyla yurt içi ve yurt dışı eğitim hareketliliğine katılma imkanına sahiptir. Öğrencile­rimiz bir veya iki dönem boyunca başka üniversitelerde eğitim alabilmektedirler. Dileyen öğrencilerimiz yurtdışı eğitim ve staj hareketliliği imkânlarından da faydalanabilmektedirler.